Безлична Барселона се издъни във Валядолид (ВИДЕО)

Каталунците загубиха с 0:1 гостуването на Валядолид и изпуснаха да се качат на върха поне временно

Безлична Барселона се издъни във Валядолид (ВИДЕО)
Барселона се издъни неприятно и загуби визитата на Валядолид с 0:1 в първа среща от 27-ия кръг на Примера дивисион. Така каталунците изпуснаха шанса поне временно да се качат на върха пред Реал Мадрид, който е лидер с точка пред шампиона. Трите точки са много важни за Валядолид, който излезе временно от зоната на изпадащите.

Отборът на Херардо Мартино изигра слаб мач и логично си тръгна с празни ръце от „Хосе Сория”.

Преди мача най-голямата новина в щаба на Барса беше оттеглянето на Карлес Пуйол от тима след края на сезона. Ветеранът съобщи това през седмицата на специална пресконференция. Жерар Пике зае мястото на Пуйол в сърцето на защитата.

В началото домакините натиснаха и изпълниха множество статични положения, но всички центрирания бяха опасни и не носеха заплаха за каталунците. При един корнер за Валядолид се получи бърза контра за „блаугранас” и Меси стреля, но вратарят Марино изби над гредата.

Въпреки че шампионите сякаш контролираха играта, Валядолид поведе в 17-ата минута. Щастлив рикошет изведе Фаусто Роси на чиста позиция и бившият халф на Ювентус се разписа зад Виктор Валдес за 1:0.

Най-добрата възможност за изравняване очаквано бе създадена от Лионел Меси. Аржентинецът проби към наказателното поле и стреля с левия крак 8 минути преди почивката, но Марино отново изби.

Втората част започна с натиск на каталунците и Меси надигра Марк Валиенте, но ударът му бе спасен с коляно от вратаря.

Валядолид трудно излизаше от собствената си половина. Неймар трябваше да изравни в 58-ата минута, но от 10-ина метра стреля неточно.
Домакините продължиха да се бранят дълбоко в своята половина и можеха да удвоят при добра контра, но Оскар стреля прекалено високо след пас на Валдет Рома.

Въпреки натиска на Барса и хаоса в наказателното поле на Валядолид в края, Барселона така и не стигна до гол и не се разписа в Ла Лига за първи път от 11 януари, когато направи 0:0 като гост на Атлетико Мадрид.

Барселона е на второ място с 63 точки, а Реал Мадрид е лидер с 64 и мач по-малко. Валядолид вече има 26 и се качи до 17-о място.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки