1. Novsport
  2. Зимни спортове
  3. БФ Ски закри спортен сезон 2011/12

БФ Ски закри спортен сезон 2011/12

Българската федерация по ски и БОК закриха състезателния ски сезон 2011/12 с официална церемония и награждаване на най-изтъкнатите си състезатели в различните дисциплини на спорта

БФ Ски закри спортен сезон 2011/12

Българската федерация по ски и БОК закриха състезателния ски сезон 2011/12 с официална церемония и награждаване на най-изтъкнатите си състезатели в различните дисциплини на спорта.

На официално тържество бяха събрани най-добрите български състезатели в ските, сноуборда, ски бягането и ски скока. Най-успешните атлети в ски дисциплините бяха отличени с купи "България". А най-добрите млади спортисти от четирите спорта, развивани от федерацията, получиха купите "Надежди 2012.

Сред наградените бяха Владимир Зографски, Никола Чонгаров и Мария Киркова, Александра Жекова и други. Призьорите във всички направления на спорта бяха наградени от министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, председателят на БОК Стефка Костадинова и президентът на БФ Ски Цеко Минев.

Отличия получиха и спонсорите на федерация и Световните купи в Банско, както и премиерът на България Бойко Борисов, за подпомагане на спорта, като неговата награда прие министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. Най-добрата българска сноубордистка Александра Жекова спечели две награди - за най-успешен атлет в дисциплината си и за най-добър млад спортист.